top of page

DNA testing

I morrest fikk Divaen en brå oppvåkning da vi skulle ta DNA tester. Disse skal taes når hunden ikke har spist, drukket eller hatt noe annet i munnen den siste timen. Jeg bestemte meg da for å ta det på morgenen. Diva var noe forundret og trøtt men nysgjerrigheten tok overhånd.

Etter å ha lest informasjonen opp og ned i mente satte vi igang med innsamling av hudceller fra innsiden av kinnet. Disse skal så over på et papir man har fått medsendt fra lab'en. En Basenji er som kjent renslig, sikler lite og har dertil mindre fukt i munnen. Så å samle nok til å fukte den lappen var ikke bare enkelt. Ikke skal det kontamineres av annet materiale heller.

Diva samarbeidet meget bra og etter mye gniing i munnen ble det DNA testing. Tullesøster Bella var også interessert i å samarbeide så hun kom svevende gjennom lufta et øyeblikk, uten å lande på testutstyret heldigvis. Nå ligger de til tørk og skal etterpå sendes tilbake til . Så får vi håpe at de er godkjente til analyse.

Testene er bestilt hos www.ofa.org. Hos Ofa kan du sjekke din rase og hva den eventuelt bør sjekkes for.

This morning The Diva had a brupt awakening when we were going to take her DNA tests. The tests must be taken when the dog has had nothing to eat, drink or anything else in their mouth the last hour. I decided the best time to do this would be in the morning. Diva was tired but to curious, so she followed me to the table.

It was challenging to get enough saliva on the sponge and then over to the paper as this Basenji is clean and dry in her mouth. Her crazy sister Bella also decided to join us and at one point came flying trough the air, fortunately she did not land on the testpapers.

The paper strips are now drying in roomtemprature before being shipped back to the US. So lets just hope the strips will be readable. The tests are ordered at www.ofa.org. With Ofa you can check your breed and what tests they should have.

bottom of page